PILATES / STRETCH / BARRE / YOGA

PILATES  

Pilates staat core stabiliteit centraal en is voor mij persoonlijk een belangrijk element uit de Pilates, waarin balans, coördinatie, mobiliteit, flexibiliteit, bewuste ademhaling en kracht die de rompspieren rondom het bekken en de wervelkolom sterker maakt. We activeren en versterken de diepere stabiliteitsspieren. Dit is essentieel. Alle bewegingen beginnen namelijk vanuit je romp. Of je nu zit, (hard)loopt, fietst, tilt, bukt, autorijdt of sport. Je bewegingsuitslag vanuit je armen en benen wordt sterker en beter. Het sterk maken van schouder-, arm-, en beenspieren is dan tevens een belangrijk onderdeel van de les. 75% van de oefeningen zijn liggend en daarom ook prima te doen op latere leeftijd of als je een blessure hebt.
Joseph Pilates heeft na de 1e wereldoorlog zijn methode ontwikkeld tijdens ‘t revalidatieproces van soldaten. Als 1 van de eerste bewegingsmethoden had hij goed begrepen dat elke spier, orgaan, weefsel, ligament, bot en gewricht verbonden is met elkaar. Wat neerkomt op, als ik mijn grote teen beweeg dat er ook iets in mijn nek gebeurt. De Pilates oefeningen zitten anatomisch gezien goed in elkaar. Niet voor niets zijn een aantal oefeningen uit de fysiotherapie overeenkomstig met die van Pilates. Daarnaast is er een goede balans tussen kracht, flexibiliteit en mindfull ademen en bewustzijn op wat er gebeurd in het lichaam.Last but not least door regelmatig Pilates te doen krijg je een goed lijf, beloof ik !!! Deze Lessen zijn op maandag ochtend / avond en donderdagochtend op nieuwe locatie Helderseweg 29B te Alkmaar.

PILATES BARRE 

PILATES BARRE is een combinatie workout van Pilates- en balletbewegingen. Je hoeft geen balletervaring te hebben om met deze les mee te doen. De bewegingen richten zich op het uitlijnen en strekken van de spieren. Daarnaast vraagt het om mentale en fysieke focus en maakt het je lichaam krachtig. De barre die je met 1 hand vasthoud zorgt voor stabiliteit terwijl je vloeiende bewegingen maakt die worden afgewisseld met een krachtige workout. Voor diegene die bekend zijn met de BBB (buik, billen en benen) is dit de krachtige nieuwkomer! Voordelen Pilates barre; weinig tot geen blessures omdat het geen heftige training is maar wel super effectief. Toegankelijk voor elke leeftijd. Je traint je spieren gericht en Pilates barre is vooral erg leuk!

BODYBALANCE

Bodybalance is een combi tussen Tai Chi / Yoga en Pilates les. BodyBalance is de groepsles voor lichaam én geest. Kom tot rust, bouw kracht op en werk aan je flexibiliteit. Matje meenemen we sluiten de les af met een meditatie van 10 minuten. Vast op rooster elke dinsdagavond 18.30 - 19.20 en vrijdagochtend om 10.05-11.00 Locatie Fitwow Sportstudio Helderseweg 29B te Alkmaar

YIN YOGA 

Bij Yin Yoga draait alles om overgave en ontspanning. Om dit te bereiken, blijf je langer (3 -10 minuten) in een houding dan bij andere yogavormen. Elke houding is gericht op het (op dieper liggend niveau) bereiken van een specifiek deel van het lichaam, om daar weerstand of spanning op te lossen. Matje meenemen we sluiten de les af met een meditatie van 10 minuten. Vast op rooster elke maandagochtend 10.05 en donderdagavond 20.00 uur.

PILATES STRETCH

PILATES STRETCH is een zeer rustige en relaxte les waarin stretchen zowel actief als passief van o.a. fascia gericht is op ‘t soepeler maken van de spieren, bindweefsel en gewrichten. Door langer te stretchen wordt deze les ook als mindful ervaren. Je voelt je na de les ontspannen, vaak losser en soepeler in je lijf. Goed voor lichaam en mind!

 

elke maandagochtend 9.05 - 10.00